Ultima ora

RAJA Constanța: Scade tariful pentru apa potabilă și canalizare

SC RAJA SA anunță că începând cu data de 01 ianuarie 2016, aplică noile cote TVA pentru apă potabilă și canalizare. 

În conformitate cu prevederile noului Cod Fiscal, modificat prin OUG nr. 50/27.10.2015, nivelul cotei TVA scade de la 24% la 9% pentru apa potabilă și de la 24% la 20% pentru canalizare.

Astfel, tariful pentru apa potabila scade la de la 5,07 lei/mc la 4,46 lei/mc, iar tariful de canalizare de la 4,50 lei/mc la 4,36 lei/mc. 

Reducerea TVA-ului înseamnă o scădere a prețului plătit de abonații SC RAJA SA pentru metrul cub de apă potabilă și canalizare de 0,75 lei.  
Scăderea TVA-ului pentru apa potabilă a fost o inițiativă demarată de SC RAJA SA în urmă cu peste patru ani, inițiativă susținută puternic și de către Asociația Română a Apei. În timp, conducerea societății a lansat public de nenumărate ori un apel către toți parlamentarii constănțeni si nu numai, pentru micșorarea TVA la apa potabilă. Totodată, prin Asociația Română a Apei, compania noastră a adus la cunoștință factorului politic, dar și executivului necesitatea reducerii TVA-ului la apa potabilă, prin înaintarea de propuneri legislative, inclusiv note de fundamentare.

Mai mult, SC RAJA SA este singura companie de apă din România, care nu încasează apa meteorică nici de la populație, nici de la agenții economici, ceea ce înseamnă o scădere a facturilor cu aproape 10%. Pe lângă toate aceste eforturi, compania noastră a dus o politică permanentă de reducere a costurilor de exploatare, de retehnologizarea şi înlocuire a echipamentelor depăşite moral, de atragerea de finanţări europene, toate acestea urmărind menţinerea tarifelor la un prag de suportabilitate pentru consumatori, având la bază interesele şi satisfacerea cerinţelor abonaților RAJA Constanţa. 

Postat: 4 ianuarie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.