Ultima ora

Balul Bobocilor şi sfaturile Asociaţiei Antidrog Constanţa!

La fel cum marea în fiecare an își ia tributul din neatenția celor ce pier, punând la îndoială și nesocotind sfaturile celor abilitați, majoritatea aventurându-se spre distracție, la fel putem spune că și toamna se „numără” victimele la Balul Bobocilor! 
 
A început școala și iată că odată cu începerea ei în data de 3 octombrie deja se anunţă un alt val de pregătire pentru marele eveniment „Toamna Bobocilor” , care aduce în prim plan, de la an la an, alte „victime” în rândul tinerilor. Asociaţia Tomis Antidrog Constanța, trage un semnal de alarmă cu privire la organizarea și desfăşurarea acestor evenimente, care pun din păcate în pericol viața tinerilor. Poate veţi spune că fiecare are dreptul de a alege ce să facă cu viața sa, să lăsăm tinerii să se distreze, dar de ce să nu îi învăţam să aleagă să facă ceva frumos și sănătos pentru viața lor?! 

 
Balul bobocilor este pe cale să înceapă și este dureros că pentru a obţine o masă într-un club eşti obligat să consumi, astfel rămâi în picioare sau pleci. Ce poţi consuma în club? Peste tot pe toate mesele sunt sticle de tărie ce îndeamnă tinerii la consum, astfel nu ai acces la o masă. Și iată cum apar tragediile…tinerii se grupează, deoarece și aceasta tărie este destul de scumpă, dar își doresc foarte mult să participe la faimosul eveniment si nu conştientizează că băutura consumată în exces poate conduce până la deces.
Dragi părinţi, până când mai acceptaţi să se întâmple ceea ce astăzi se întâmplă cu copii voştri? Când autorităţile abilitate vor pune piciorul în prag și vor face câteva vizite legale în cadrul balurilor să vadă cu ochii lor cum patronii acestor cluburi vând băutură minorilor și când instituţiile școlare vor spune NU acestor evenimente?
Biletele la aceste Baluri de boboci sunt vândute de elevi, minori chiar, atât în instituţiile şcolare cât și în afara acesteia, ceea ce nu este normal. Trăim într-o continua schimbare, intr-o cădere periculoasă, desfrâu și alcoolism, dar putem schimba acest aspect in bine, organizând altfel de evenimente distractive și fără băuturi alcoolice. Să nu mai spunem că in rândul tinerilor sunt foarte multe persoane vulnerabile, care cad pradă de la primul pahar și pentru ei este mai grav, iar aceste întâlniri sub „masca” unui eveniment organizat de „X” firmă de organizări evenimente se consumă și alte substanţe nocive ce pot pune viața în pericol. 

 
Țineți minte dragi părinţi, adolescența este perioada în care copilul își conturează personalitatea, se dezvoltă din punct de vedere fizic, dar și mental. De aceea, anii adolescenței sunt foarte importanţi, iar voi părinţii trebuie să vegheaţi asupra lor, cu cât mai mult posibil. Din cauza unor neajunsuri, tinerii pot începe să consume droguri și alcool. Motivele pot fi multiple: o situaţie precară în familie, dorinţa de afirmare într-un anturaj anume, sau pur si simplu curiozitatea. În ultimii ani, consumul de droguri și alcool este din ce în ce mai mare în rândul adolescenţilor. El este o provocare foarte mare pentru tineri în primul rând, dar și pentru societate în tabloul general. Tinerii adolescenţi pot începe să consume alcool din mai multe motive. În primul rând, uneori pot considera că în viața lor a intervenit o anumita rutină, din care reuşesc să iasă doar cu ajutorul alcoolului. Starea de ameţeală pe care le-o provoacă o bere sau ceva mai tare le da pentru moment senzaţia ca sunt mai fericiţi si ca viata are o culoare mai vie, mai interesanta. De altfel, unii adolescenţi se simt incapabili sa comunice daca nu-si iau “doza de fericire”, aşa că apelează la alcool. În momentul în care fac acest lucru pentru prima dată, cad intr-o capcana din care vor mai ieşi foarte greu dacă devin dependenţi.


Vă doriți ca și anul acesta să existe victime în rândul copiilor dumneavoastră? Dacă nu, și încă mai discerneți, fiți precauți! Echipa Asociaţiei Tomis Antidrog Constanţa, a fost prezentă in institutiile scolare din Constanţa, desfăşurând activităţi având ca scop, creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare, în vederea neînceperii debutului consumului de droguri, a viciilor în general. Activităţile Asociaţiei Tomis Antidrog Constanţa constituie un element important în eforturile sale de a implementa un sistem performant de comunicare şi colaborare cu instituţiile şi, totodată, de a crea cadrul de dezbatere pe teme de prevenire a consumului de substanţe stupefiante şi alte vicii ce provoacă dependenţă.
Alege viata! Apune NU la timp si vei fi fericit!




Postat: 28 septembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.