Ultima ora

Fără milă faţă de evazionişti. ANAF a controlat aproape 100 de firme din Mamaia şi Năvodari. Citiţi chestia cu Caietul strategic

În perioada 24-25.07 a.c., 150 de inspectori antifraudă au desfășurat o acțiune de control pe litoralul românesc privind dotarea și utilizarea caselor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei fiscale și proveniența legală a mărfurilor.

În sinteză, rezultatele sunt următoarele:

- agenți economici verificați: 99 (din Mamaia și Năvodari)
- amenzi aplicate în valoare de: 699.941 lei
- avertismente aplicate: 11
- confiscări numerar: 12.451 lei
- suspendări de activitate: 1

Inspectorii ANAF au fost sprijiniți de Jandarmeria Română care a asigurat desfășurarea în bune condiții a activităților de control.

Citiţi chestia cu Caietul strategic


Pe un caiet lăsat strategic pe o masă din apropierea inspectorilor antifraudă aflați în control pe litoral, un reprezentat al firmei verificate le-a transmis acestora o rugăminte: să închidă cumva ochii la cei cca 25.000 de lei (peste 5.000 de euro) pe care nu i-au înregistrat în casa de marcat în acea zi și să le dea doar un avertisment, fără să le suspende activitatea. Pentru că ei au 24 de angajați și au mai fost deja avertizați, riscând acum
suspendarea.
Citind aceste rânduri, ne-am gândit la acei contribuabili onești care au tot 24 de angajați cărora le "asigură" pâinea și care plătesc și ei destule taxe la stat. Acestor antreprenori corecți vrem să le transmitem un singur lucru:
"Vă asigurăm că vom aplica legea cu strictețe și vom păstra același ritm al controalelor până când vom reuși, atât cât ne stă în putință, să asigurăm acel mediu concurențial onest pe care voi îl meritați."
Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Mass-Media




Postat: 28 iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.