Ultima ora

A murit scriitorul şi comandantul de lungă cursă Marcel Zărea

Ieri după amiază a încetat să mai bată inima celui ce a fost clc Marcel Zărea. 

 
Marcel Zărea a absolvit fostul Institut de Marină, actualmente, Acadmia Navală Mircea cel Bătrân, Facultatea de Navigație-Sectia Civilă - Transport Maritim în anul 1978.
A fost coleg de an, printre alţii, cu umoristul Ananie Gagniuc, Florian Gheorma- de la Garda de Coastă, Roibu Sorin-unul dintre supravieţuitorii de pe cargoul Sadu, Jorj Unciuleanu-fost director Domenii CNAPMC.
În anul 2007 Marcel Zarea şi-a lansat la Liceul Teoretic Ovidius, în prezenţa foştilor profesori, a colegilor si a familiei, lucrarea de debut "May Day... Sabordarea flotei româane".


Structurata pe 36 de capitole, autorul isi caracteriza cartea drept o culegere de "povestiri marinaresti", cu specificarea ca, mai bine de 90% din intamplarile prezentate, sunt traite si experimentate in cei 27 de ani petrecuti pe mare. La aceasta experienta se adauga si cunoasterea din interior a fenomenului care a dus la disparitia flotei comerciale. "Am scris acest roman din dorinta de a asterne pe hartie amintiri placute din anii petrecuti pe mare, cat si pentru a-i da cititorului o viziune mai clara asupra fenomenului numit generic "Dosarul Flota", viziune bazata pe experienta unui om care a lucrat in sistem" si-a justificat demersul comandantul de cursa lunga, Marcel Zarea.




Postat: 29 iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.