Ultima ora

Templul Israelit din Constanţa intră în reabilitare totală de urgenţă

Primăria Municipiului Constanţa a emis astăzi, Certificatul de Urbanism numărul 2017 şi Autorizaţia de Construire cu numărul 1085 la solicitarea Comunităţii Evreilor din Constanţa, pentru imobilul din strada CA Rosetti, numărul 2.


Este vorba despre „executarea lucrărilor de primă urgenţă la imobilul existent (consolidarea şi repararea elementelor structurale şi nestructurale conform raportului de expertiză vizat fără modificarea construcţiei sau destinaţiei-templu Israelit-Documentaţia de va completă până la obţinerea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor).

Potrivit celor două documente eliberate de Primăria Constanţa lucrările vor fi terminat în patru ani de la emitere.

Potrivit unui material publicat de Mariana Iancu în adevarul.ro/locale/constanta, Templul israelit din Constanţa de pe strada C.A. Rosetti, pe care comuniştii nu au reuşit să-l demoleze, s-a degradat din cauza indiferenţei oamenilor.
Nu s-a luat nicio măsură atunci când au apărut primele semne ale degradării sinagogii. Astăzi, din vechea construcţie au mai rămas doar câteva ziduri.
Aceeaşi sursa mai spune că anul trecut, în noiembrie, a început expertiza la sinagoga din Constanţa. SC S&T Proiect SRL este firma care a decis că minunea arhitecturală poate fi reparată şi nu trebuie demolată.
Mariana Iancu mai scria atunci că verificarea cu caracter tehnic va costa 7.000 de euro.

Foto: Mariana Iancu-Adevărul.ro


Postat: 24 iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.