Ultima ora

Radu Mazăre a fost lăsat în libertate


În urmă cu câteva minute posturile de televiziuni au anunţat că Radu Mazăre a fost lăsat în libertate. 



"I-am mulţumit doamnei judecător că a avut răbdarea să asculte, să se uite pe documente şi să înţeleagă ce s-a întâmplat în cadrul acestor noi acuzaţii care mi se aduc. I-am spus că oricum am obosit şi foarte curând voi renunţa la ceea ce înseamnă primărie pentru că m-am săturat să răspund în continuu la tot felul de lucruri de care sunt acuzat. Nu ştiu care va fi soluţia", a declarat, aseară, Radu Mazăre la ieşirea de la ICCJ.

Întrebat dacă ata înseamnă că nu va mai candida la primărie, Mazăre a răspuns: "Aia categoric". Primarul s-a referit şi la colegii de celulă pe care i-a avut în cele 24 de ore cât a fost reţinut prin ordonanţa procurorilor. "Am găsit nişte oameni chinuiţi acolo. Oamenii la greu se adună. Cei de acolo au avut un comportament în regulă", a spus Mazăre.

În ce priveşte şedinţa de judecată, Mazăre a avut parte şi de momente vesele. "M-a umflat râsul. Un avocat spunea că cea mai originală formă de şpagă: un contract între două firme private, s-au plătit impozite, taxe, s-au plătit salarii. O şpagă impozitată", a spus primarul.

Radu Mazăre a fost adus, din arestul Capitalei, la Înalta Curte, unde se judecă cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile. Mazăre a fost reţinut, luni seara, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. Primarul Constanţei este acuzat că a luat mită 9 milioane de euro şi că a prejudiciat statul cu 26 de milioane de euro.
Radu Mazăre este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (trei infracțiuni), abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si conflict de interese (două infracțiuni).
Procurorii susţin că primarul Constanţei a luat mită 9 milioane euro şi a produs un prejudiciu statului de 26 de milioane de euro.
Potrivit unor surse judiciare, în dosarul lui Radu Mazăre este cercetat penal și deputatul PSD Eduard Martin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.