Ultima ora

Cricket World Cup 2015 - Semifinala I. Google şi-a schimbat Doodle


Cupa Mondială de cricket 2015 a început la 14 februarie și se va termina pe 29 martie, jucându-se în Australia și Noua Zeelandă. 
Astăzi are loc prima semifinală între Noua Zeelandă şi Africa de Sud.
Special pentru acest eveniment motorul de căutare Google şi-a schimbat logoul.
Cricketul este unul dintre cele mai vechi sporturi jucate în mod organizat chiar dacă nouă nu ne spune mare lucru.
Trebuie spus că acest joc este al doilea cel mai popular sport din lume, și asta datorită… Imperiului Britanic. Englezii au dus acest sport în toate colțurile lumii, și în multe dintre fostele colonii este fără dubiu cel mai popular.
Cricketul are între 2 și 3 miliarde de fani în țări ca India, Australia, Pakistan și așa mai departe. Primul meci internațional s-a jucat la mijlocul secolului al XIX-lea, însă prima Cupă Mondială a fost organizată abia în 1975, după creșterea popularității ”meciului de o zi”.
Cea mai titrată echipă națională din cricket este Australia, care a câștigat patru dintre cele 10 ediții de până acum ale turneului.

India are două trofee, fiind campioana en-tire, și tot două trofee are și echipa Indiilor de Vest, o selecționată a țărilor vorbitoare de limba engleză din Caraibe, echipă care a câștigat primele două ediții ale CUpei Mondiale. În mod ironic, englezii, cei care au răspândit sportul în toată lumea, nu au câștigat niciun trofeu, deși au ajuns de trei ori în finală.
Pentru turneul din acest an, australienii sunt considerați favoriți, însă șanse bune la câștigarea trofeului au și Africa de Sud, Noua Zeelandă, Anglia sau India.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.