Ultima ora

De câteva zile se vorbeşte de ultrabogaţii lumii. Dar cine sunt ultrabogaţii Constanţei?


Cel mai recent studiu Knight Frank arată o creştere constantă a numărului de noi indivizi ultra-bogaţi (UHNWI), din întreaga lume cu 3 procente în ultimul an, scrie business24.ro.

Europa rămâne în continuare casa celor mai mulţi posesori de averi estimate la peste 30 de milioane de dolari, dar în următorul deceniu alte zone de pe harta lumii vor reprezenta polii bogăţiei în continuă creştere, menţionează reprezentanţii The Advisers, birou asociat Knight Frank din România.

În Europa, totalul averilor cumulate de cei peste 60 de mii de indivizi ultra-bogaţi se ridică la aproximativ 6.400 miliarde de dolari. SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie şi China sunt primele cinci ţări cu o densitate mare de milionari.
Cine sunt cei care ar avea peste 30 de milioane de euro în Constanţa?

Potrivit unui articol publicat n data de 11 noiembrie 2014 în ziuaconstanta.ro cei care ar avea peste 30 de milioane de euro (deci euro nu dolari aşa cum calculează Knight Frank) din Constanţa sunt următorii, după revista Capital.
- Gabriel Comănescu, „omul de afaceri al anului“. Potrivit Top 300 Capital, averea sa este estimată la 600 - 620 de milioane de euro.
Gabriel Comănescu deţine platforme petroliere, construcţii marine şi utilaje pentru foraj, dar şi hoteluri.
- Gheorghe Bosînceanu este al doilea constănţean pe care îl regăsim în acest top. În vârstă de 59 de ani, Bosînceanu are o avere estimată la 135-140 de milioane de euro, în scădere faţă de anul precedent, când, potrivit aceleiaşi publicaţii, ar fi avut cu peste 20 de milioane de euro mai mult.
- Familia Idu, care deţine societăţile Comvex şi Idu Shipping & Services. Comvex a mers pe plus anul trecut, deşi a avut doar 1,6 milioane de euro profit. Cele 105-107 milioane de euro ale familiei Idu provind din operaţiuni de shipping, operaţiuni şi transport portuar, dar şi imobiliare.
- Niculae şi Ioan Duşu. Cu o avere estimată la 80-82 de milioane de euro, familia Duşu derulează afaceri în turism, construcţii şi servicii. Verii Duşu controlează, prin Celco, aproape un sfert din profitul operatorului portuar Socep Constanţa.

- Mircea Mihăilescu, afaceristul care deţine aproape 46% din compania de transport naval de marfă Transport Trade Services (TTS), care, la rândul său, deţine participaţii importante la operatorul Portuar Canopus Star - care anul acesta şi-a mărit capacitatea terminalelor de stocare - CNFR Navrom şi TTS Operator. Afacerile sale din logistică, transport şi servicii portuare i-au adus acestuia un loc 68 în Top 300, cu o avere estimată la 75 - 80 de milioane de euro.
Unul dintre cei mai importanţi traderi de materii prime agricole din România este Cătălin - Marius Bucur, cel care controlează Brise Group. Averea sa este estimată la 55-57 de milioane de euro, ceea ce îl poziţionează pe locul 101.

- Grigore Comănescu a revenit pe profit şi se află pe locul al 119-lea în top, conform revistei Capital. Cea mai importantă companie la care Comănescu este unic acţionar, Comprest Util, şi-a majorat cifra de afaceri cu 25%. Omul de afaceri, care are o avere estimată la 48-50 de milioane de lei, mai deţine companiile Asfalt Dobrogea, Somaco Construct şi Com Util.
- Emanuel Muntmark şi familia sa au o avere estimată la 46 - 48 de milioane de euro. Monsson Group s-a concentrat pe energia din surse regenerabile încă de acum 10 ani.
- Ion Grecu, a cărui avere se învârte în jurul sumei de 40 de milioane de euro. Afaceristul care controlează Elcomex IEA a repurtat o victorie importantă anul acesta, adjudecându-şi un contract cu Nuclearelectrica.
- Nicolae Bucovală, şeful Asociaţiei Patronale Mamaia, are o avere estimată la 35 - 38 de milioane de euro. Unul dintre cei mai importanţi investitori de pe litoralul românesc ocupă poziţia 159 în topul celor mai bogaţi 300 de români.

- Florin Cârstocea ocupă locul 163, având o avere de 35 - 38 de milioane de euro. Constănţeanul are afaceri în industria hotelieră şi se ocupă, de asemenea, cu platformele petroliere şi importul de iahturi.
- Dumitru Martin este constănţeanul cu o avere estimată la 32 - 35 de milioane de euro. Fostul soţ al Corinei Martin ocupă locul 172 în top, având mai multe afaceri în turism şi salubritate.
Ultimul care s-ar în încadra în acceaşi categorie a ultrabogaţilor ar putea fi „Milionarul Vox Maris“, Nicolae Năstase, este cel care deţine celebrul complex din Costineşti, dotat cu vile, restaurante, piscine şi săli de spectacol. Averea estimată la 28 - 30 de milioane de euro îl poziţionează pe locul 196. Milionarul este, de altfel, şi susţinător al proiectelor cultural-artistice, precum Gala Tânărului Actor.
De aici încolo, cu peste 20 de milioane de euro sunt mulţi.
 Materialul după care a fost realizat acest documentar poate fi accesat integral pe ziuaconstanta.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.