Ultima ora

Perchezitii DNA in 13 locatii din Bucuresti, Cluj si Constanta, intr-un dosar de coruptie. Este vizata si Primaria Constanta






Procurorii Directiie Nationale Anticoruptie efectueaza joi perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Constanta si Cluj, din care una este sediul unei institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice intr-un dosar ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, de serviciu si a unor infractiuni economice, comise in perioada 2008 - 2014. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca ar fi vizate si Primaria Constanta si SC Soti Cable Neptun.

UPDATE Procurorii cauta documente care vor fi ridicate referitoare la relatiile dintre primarie si firme, respectiv SC Tripont Invest SRL si SC Property Development Two SRL, aferente perioadei 2007 - 2010, in legatura cu edificarea unor centre comerciale tip mall in municipiul Constanta, in special privind solutionarea cererilor de eliberare a certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit surselor, anchetatorii cauta toate contractele incheiate de primarie cu SC Soti Cable Neptun SRL, SC Conpress Holding, SC Polaris M. Holding SRL, SC Conpress Group SRL.

Aceleasi surse au precizat ca au loc perchezitii la sediile si punctele de lucru apartinand SC Tripont Invest SRL, SC Soti Cable Neptun SRL, SC Polaris M. Holding SRL, SC Telegraf Advertising SRL, firme coordonate de Radu Mazare si Sorin Strutinsky, dar si la domiciliul lui Asi Kahama, Vasile Florin Ciorca, Carmen Ghemus (fosta Iorga).

DNA cauta atat contracte legate de relatia societatilor cu primaria, dar si intre firme, cat si documentele de plata si orice documente justificative referitoare la executarea acestora.

    Comunicatul integral al DNA

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, de serviciu si a unor infractiuni economice, comise in perioada 2008 - 2014.

In cursul zilei de 05 februarie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Constanta si Cluj, din care una este sediul unei institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.
sursa text: hotnews.ro
sursa foto. ziua de constanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.