Ultima ora

A fost postat filmul cu operaţiunea de salvarea a marinarilor de pe nava Goodfaith pe care era şi un român





Cei 22 de marinari, între care şi un român, de la bordul navei "Goodfaith" care a eşuat acum două în nordul insulei greceşti Andros, au fost salvaţi din mijlocul unei furtuni cumplite, starea lor de sănătate fiind stabilă, anunţă reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF) în România, Adrian Mihălcioiu.


Potrivit lui Adrian Mihălcioiu, care a ţinut legătura cu omologii săi din Grecia, nava "Goodfaith", sub pavilion cipriot, a eşuat în nordul insulei greceşti Andros. „Nava, cu 22 de navigatori (21 filipinezi şi un român), plecase din portul Elefsis şi se îndrepta spre Odessa când, din cauza unei furtuni cu vânt 9 spre 10, pe scala Beaufort, a început să ia apă” spune Adrian Mihălciou. Iniţial, s-a transmis semnal SOS, comandantul ordonând abandonarea navei.
Mai multe elicoptere Puma şi trei remorchere s-au îndreptat spre locul sinistrului, reuşind să salveze 18 membri ai echipajului. Ultimii patru, printre care şi marinarul român, au fost recuperaţi după câteva ore. Vasul nu s-a scufundat. În zonă s-au întins baraje  antipoluante, urmând să se analizeze natura avariilor navei eşuate. „Toţi navigatorii sunt în afara pericolului iar astăzi sunt audiaţi de autorităţile greceşti. Compania de navigaţie care i-a trimis în voiaj se va ocupa de repatrierea membrilor echipajului, urmând ca marinarii să se întoarcă acasă”, spune Adrian Mihălcioiu.
Filmuleţul din timpul operaţiei de salvare poate fi accesat AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.