Ultima ora

DNA face percheziţii la Fundaţia Fantasio, CJ Constanţa, Aqua Magic, Hotel Flora, Pavilonul Expoziţional


Conform unor surse, procurorii DNA Constanţa au descins în această dimineaţă la birourile Fundaţiei Fantasio, de pe strada Răscoalei de la 1907. Acţiunea este sprijinită de jandarmi, scrie ziua de constanta pe ediţia on line.

Directorul executiv al Fundaţiei Fantasio, Cristina Moldovan, a declarat că, în această dimineaţă, lucrătorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat mai multe documente, însă nu cunoaşte alte detalii la acest moment.

Percheziţiile ar viza şi Consiliul Judeţean Constanţa.

Gabriel Diceanu, purtătorul de cuvânt al CJC ne-a declarat: „Şi eu am înţeles că sunt percheziţii. Sunt percheziţii dar nu ştiu dacă au mandat şi pe Consiliul Judeţean. Sunt aici, dar nu au intrat în birouri“.
La sediul CJC a venit şi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
Percheziţiile sunt coordonate, potrivit unor surse, de procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. Aceasta instrumentează cel de-al cincilea dosar pe numele lui Nicuşor Constantinescu, unde şeful CJC ar fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, pentru efectuarea unor plăţi către diverse asociaţii sportive şi culturale.
Materialul şi mai multe foto pe ziuaconstanta.ro.

Citiţi Comunicatul Oficial al DNA


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
19 februarie 2015
Nr. 330/VIII/3
COMUNICAT


Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupţie, infracţiuni electorale și  infracţiuni de serviciu, comise în perioada 2009-2013.

În cursul zilei de 19 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate în municipiul București și în județele: Constanța, Prahova și Sibiu, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și fundații.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.