Ultima ora

Statul Major al Forţelor Navale are comanda completă: Comandorul Gigi Cristinel Uce a fost numit şeful Instrucţiei şi Doctrinei





Pe pagina oficială de internet a Statului Major al Forţelor Navale a apărut, de curând o completare, la echipa de conducere. Acolo unde se spune că pagina este în construcţie au fost postate, nu de mult numele comandorului Gigi Cristinel Uce.
Iată ce scrie în CV-ul poatat pe Navy.ro
S-a născut la data de 25 februarie 1962 în Craiova, jud. Dolj.
A absolvit Liceul Militar de Marină "Alexandru Ioan Cuza" în anul 1980, iar în perioada 1980-1984, a urmat cursurile Institutului de Marină "Mircea cel Bătrân", Facultatea Navigaţie.
Şi-a început cariera îndeplinind funcţia de comandant Unitate de Luptă artilerie şi arme sub apă la Dragorul de Radă 17 din Divizionul 176 Dragoare de Radă, apoi a fost promovat Ofiţer Secund (1986) şi, ulterior, comandant de navă (1989) în cadrul aceluiaşi divizion.
În perioada 1997-1999, a fost ofiţer-student al Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea Inter-arme, iar la absolvire a fost numit şeful Operaţiilor şi instrucţiei la Divizionul 88 Vedete Fluviale, după aceea fiind avansat în compartimentul operaţii al Brigăzii 27 Fluvial Maritime. Începând cu anul 2000, a îndeplinit diferite funcţii de conducere (şef de birou şi şef de secţie) ale unor structuri din cadrul Serviciilor Instrucţie şi Operaţii din Statul Major al Forţelor Navale.
În anul 2008, a fost numit comandant al Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, funcţie pe care a îndeplinit-o până în luna iulie 2010, când a fost promovat pe funcţia de şef al Serviciului Instrucţie din Statul Major al Forţelor Navale. În perioada 2010-2011, a fost numit şef de Stat Major al Grupării Navale de Cooperare în Marea Neagră BLACKSEAFOR pentru cea de-a X-a activare.
La data de 08 ianuarie 2015, a fost numit Şef al Instrucţiei şi Doctrinei în Statul Major al Forţelor Navale.
Dezvoltarea pregătirii profesionale a început în anul 1987 cu Cursul de comandanţi nave pentru unităţile de nave dragoare, urmând apoi Cursul de tactici de marină, ambele la Academia Navală din Constanţa.
În perioada 2000-2007, a absolvit şi alte cursuri, precum Cursul NATO pentru operaţii în sprijinul păcii, la Şcoala NATO de la Oberamergau, Germania (2000), Cursul avansat de limbaj operaţional maritim, la HMS Dryad, Marea Britanie (2002), Cursul de operaţii multinaţionale tip Joint, la Centrul Regional NATO/PfP, Universitatea Naţională de Apărare (2001).
În perioada 2006-2007, a fost cursant al Colegiului Naval de Război din Newport, USA., iar în luna aprilie 2012 şi-a finalizat studiile doctorale la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", obţinând titlul de Doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.
În semn de apreciere, pentru profesionalismul dovedit şi pentru rezultatele remarcabile obţinute de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele ordine şi medalii: Ordinul "Virtutea Maritimă" în grad de Ofiţer, Ordinul "Virtutea Maritimă" în grad de Cavaler, Emblema de Merit "În Serviciul Armatei României" clasa a II-a, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forţelor Navale, Semnul Onorific "În Serviciul Patriei" pentru 15, 20 şi 25 de ani de activitate.
Este căsătorit cu Georgeta-Marga şi au împreună un fiu, George-Alexandru.
Vorbeşte fluent limba engleză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.