Ultima ora

Scrisoarea lui Radu Mazăre adresată constănțenilor a fost postată pe pagina de Facebook a Primăriei





Dragii mei constanteni,
A mai trecut un an, cu bune si cu rele, pentru fiecare dintre noi, familiile noastre si orasul in care traim.
Din pacate, la fel ca in viata, sunt in existenta orasului nostru cateva probleme care nu au putut fi rezolvate inca si pentru care sunt mahnit, dar va promit ca anul viitor le dau de cap.

Programul de asfaltare a fost intrerupt din motive independente de vointa primariei si nu a existat timpul necesar pentru a finaliza o noua licitatie.
In ceea ce priveste actiunile suplimentare pe care municipalitatea le dorea de la Portul Constanta, nu numai ca nu le-am obtinut, dar le-am pierdut si pe cele pe care le aveam.
Odata cu cele 20% din actiunile detinute la Administratia Porturilor Maritime Constanta din 2008, cu totii am pierdut si banii aferenti ( aproximativ 2,5 milioane de euro anual). Am pierdut actiunile si banii ca urmare a demersului intreprins de un senator PDL – PNL, care a solicitat la Curtea Constitutionala anularea legii prin care detineam respectivele actiuni.
Nici proiecte pentru locuintele sociale si soseaua de coasta nu le-am putut demara intrucat, desi am avut finantarea, nicio firma nu s-a prezentat la licitatiile de construire, probabil de teama unor eventuale anchete.
In 2014 am avut insa si realizari importante pentru Constanta : Faleza de la Cazino, Piata Ovidiu, cele trei pasarele din Mamaia si o aripa noua a Caminului de batrani.
Avem in lucru si vor finaliza anul viitor reabilitarea zonei peninsulare, promenada din statiunea Mamaia, o parcare etajata in zona Cazinoului din Mamaia, Parcul Carol I, Podul IPMC; in plus, suntem in plin proces de plantare a 30.000 de arbori.
In 2015, impozitele vor ramane aceleasi. In schimb, cu ajutorul Guvernului Romaniei, am reusit sa reducem pretul gigacaloriei de la 358, 54 lei la 310 lei si sa crestem substantial atat valoarea ajutoarelor la incalzire, cat si cea a transelor pentru care se aloca.
Tot in 2015, vom reporni programul de asfaltare, urmand sa lucram dublu pentru a recupera lucrarile nerealizate in 2014. O prioritate o vor constitui trotuarele, parcarile dintre blocuri, sensurile giratorii si noua strada Eduard Caudella din cartierul de locuinte pentru tineri – zona Baba Novac. Din bani guvernamentali vor incepe lucrarile la Cazinoul din Constanta, precum si la o sala polivalenta si un bazin olimpic de inot in zona Badea Cartan.
Avand finantarea asigurata, reluam licitatiile si speram sa avem constructori pentru a incepe lucrarile atat la Soseaua de Coasta, cat si la etapa a doua a locuintelor sociale din Cartierul Henri Coanda. Vom demara si un amplu proiect pentru reabilitarea si construirea unor locuri de joaca.
Incepand cu luna ianuarie 2015, am lansat o pagina de Facebook a primariei. Prin acest demers dorim sa avem o comunicare mai directa cu cetatenii. Veti putea afla informatii utile in timp real dar, in acelasi timp, ne veti putea reclama si atentiona asupra unor neregului au anomalii in functionarea orasului. Totodata, pe pagina de Facebook vom organiza si consultari pentru a intelege mai bine nevoile si dorintele dumneavoastra.
Programele sociale si de sprijin ale celor in nevoie vor ramane neschimbate. Desi exista unele persoane care comenteaza si critica, eu cred ca batranii, copiii si cei bolnavi sau neajutorati trebuie sa fie ajutati, asa cum ne indeamna Dumnezeu.
Dragostea de oameni este cel mai minunat dar. Sa nu-l risipim !
Primar,
Radu Mazare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.