Ultima ora

Prognoza meteo în judeţul Constanţa până pe 1 februarie. Cum se face estimarea vremii






Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru perioada 19 ianuarie-1 februarie, valabilă pentru judeţele Constanţa şi Tulcea.
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în ultima decadă a lunii ianuarie în toate zilele intervalului de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime situată între 6 şi 9 grade.
Regimul termic al minimelor nocturne se va menţine la medii pozitive de până la 4...5 grade, exceptând intervalul 29 ianuarie -1 februarie, când se vor produce uşoare oscilaţii în jurul pragului de îngheţ. După data de 21 ianuarie vor că dea ploi slabe sau burniţe aproape în fiecare zi, iar în aceste condiţii se poate produce şi ceaţă.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată(ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.