Ultima ora

Personalități ale Constanței care schimbă prefixul în anul 2015

Mai mulţi oameni cunoscuţi din judeţul Constanţa vor schimba anul acesta prefixul cum se spune în limbaj popular. Adică sunt născuţi în ani cu terminaţia 5

Primul dintre aceştia care a împlinit deja 40 de ani pe 7 ianuarie este Ionuţ Mişa, director general al Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.

Următorul pe listă, în ordine cronologică este marele fotbalist Gheorghe Hagi, născut pe 5 februarie 1965. Deci împlineşte cinci decenii de viaţă. 
 
Pe 11 iunie, tot în 1965, este născut finanţistul constănţean Enache Jiru. Jiru a fost, sau mai este, nici nu mai are importanţă secretar de stat în Ministerul Finanţelor, la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC Bank).

Şi fostul consilier al lui Traian Băsescu, Dorel Constanţa schimbă prefixul.
Toto cinci decenii face şi Onaca, dar pe 8 iulie.

Câteva zile mai târziu, pe 30 iulie este ziua de naştere a generalului (r) Oscar Beneş.
Militarul de carieră împlineşte anul acesta 70 de ani.

Pe 6 septembrie deputatul Dănuț Culețu face 60 de ani. 
 
Ajungem în 29 octombrie, când în 1965, deci acum 50 de ani s-a născut Mihai Onciu.
Este doctor în medicină legală, şeful catedrei de medicină legală de la Facultate de Medicină a Universităţii Ovidius Constanţa, cu master în management sanitar, dar şi licenţiat în Drept.
 
Născut pe 12 decembrie 1955, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, împlineşte, 60 de ani. S-a născut într-o familie de buni creştini, Procopie şi Elisabeta Petrescu, în localitatea Gheorghieni, judeţul Suceava, fiind cel de-al şaptesprezecelea copil şi ultimul, primind la botez numele de Macedon. Şi-a petrecut copilăria alături de părinţii săi, de la care a învăţat primele noţiuni creştine. 
 
Cu paşi mici am ajuns şi la ziua de Crăciun. Când în anul 1955 se năştea Stroe Felix, care anul acesta va împlini 60 de ani.
Demn de ştiut, printre altele, este că Stroe Felix a terminat în anul 1978 Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanţa, ca şef de promoţie.
Tuturor, de pe acum, La mulţi ani!

PS. Probabil mai sunt şi alte personalităţi ale Constanţei în această situaţie. Le cerem scuze dacă am omis pe cineva. Şi este posibil să omitem.
Unde avem situaţii şi ni se semnalează eroarea imediat îndreptăm greşeala. Că oameni suntem.

Postat: 21 ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.