Ultima ora

Îşi pregăteşte Mazăre ieşirea din PSD? De ce a avut ieşirea anti Ponta? Se duce spre Sebastian Ghiţă?




Radu Mazăre a răsucit azi viaţa politică şi a atras atenţia analiştilor politici către el.
Şi toate televiziunile cu audienţă puternică. A venit la Bucureşti cu un look nou. A venit complet schimbat la faţă şi la ţinută. Fără ţinuta kaki şi cu beretă roşie. La cămaşă albă şi cu cravată. Mai rar l-am văzut aşa în ultimii ani.
Fără ţinuta cazonă a venit pentru că probabil s-a încheiat lupta cu Băsescu şi cu slugoii lui aşa cum a clamat primarul Constanţei adesea.
Dar cu cămaşă albă şi cravată nu am înţeles de ce.
Să revenim. Azi a întors privirile toate către el. Înainte de a intra în sala de judecată, unde a fost termen în dosarul retrocedărilor, a vorbit în faţa presei.
Discursul a fost unul năucitor. Bulversant pentru cei de la vârful PSD. Care până acum erau împărţiţi în fel de fel de tabere şi acum nu ştiu încotro să o ia. Pentru că nu au înţeles gândurile lui Mazăre.
"Eu dacă pierde alegerile, mi-aş depune mandatul". „Sunt deranjat că sunt arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta şi eşecul lui Dragnea". "Discut cu prietenii şi colegii mei. La Constanţa suntem o echipă foarte strânsă, nu iau decizii de capul meu." Cam astea au fost vorbele lui Mazăre, migălos pregătite, pentru scenele filmate de azi.
Şi totuşi? Ce-avem noi aici? Este posibil ca Mazăre şi echipa să plece din PSD? Şi ce să facă? Ar rămâne izolat în această parte a ţării de care ştie lumea doar vara.
Pregăteşte Mazăre o echipă nouă şi reformarea PSD? Cu cine? Păi cu Sebastian Ghiţă.
Se poate? Da se poate. Ar fi o echipă nouă, cu oameni noi, tineri, care mai de care mai fără experienţă pe care să se urce Mazăre cu picioarele. Şi să înceapă iar lupta: pentru port cu drapelul gigacaloriei în frunte, cu CET-ul fără datorii, şi cu alte astfel de idei.
De la Ponta vede că nu mai poate câştiga nimic. Mai ales de când s-a tot dat pe lângă Iohannis pentru binele lui la şefia Guvernului.
Deci să nu uităm: Mazăre şi Facebook-ul de la primărie, Sebastian Ghiţă şi partidul Facebook. Seamănă? Sună bine?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.