Ultima ora

Emisiunea La Măruţă a fost reclamată de Andreea Bălan. CNA a amendat Pro Tv




Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat, azi, în şedinţă publică, raportul de monitorizare
întocmit de direcţia de specialitate ca urmare a unei reclamaţii primite din partea artistei Andreea Bălan cu privire la ediţia din 04.09.2014 a emisiunii “La Măruţă”, în care a fost difuzată şi o înregistrare telefonică, titlul afişat pe ecran fiind “Bălanca nu se lasă”. Constatând că la difuzarea acestei ediţii a emisiunii respective, radiodifuzorul nu a ţinut cont de prevederile art. 3 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi nici de dispoziţiile art. 33 alin. (1) şi (3) şi art. 36 lit. a) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, Consiliul a decis sancţionarea postului Pro TV cu amendă în cuantum de 10.000 de lei.
Legea audiovizualului
art. 3 (1) “Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului”.
Codul audiovizualului
art. 33 (1) “Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, a domiciliului şi a corespondenţei (...); (3) Este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia”;
art. 36 “Înregistrările audio şi/sau video destinate programelor de divertisment, inclusiv cele cu camera ascunsă, nu pot fi difuzate decât cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii: a) persoanele care au făcut obiectul filmării/înregistrării să îşi dea acordul scris pentru difuzare”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.