Ultima ora

A murit colonelul Dumitru Abagiu, fostul comandant al Brigăzii de Pompieri Dobrogea


Cu profund regret,anuntam vestea trecerii în nefiinţă în data de 30 ianuarie a.c., cu puţin înainte de a împlini vârsta de 62 de ani (Nascut.: Jud. Constanţa, Comuna Viile, 14.02.1953), a domnului Colonel (rez.), anunţă Bogdan Covacliuc pe facebook.com.
Dumitru Abagiu, un om care a ajuns în fruntea ierarhiei militare, ocupând funcţia de Comandant al Brigazii de pompieri "Dobrogea" al jud. Constanta timp de aproape trei ani. S-a remarcat atât prin performanţă profesională, cât şi prin personalitatea puternică şi deschisă faţă de oameni, prin foarte buna pregătire militară şi de specialitate. Dinamic, onest şi cu spirit de lucru în echipă, a luptat mereu pentru recunoaşterea performanţelor pompierilor militari, merite înregistrate pe timpul misiunilor desfăşurate. A fost decorat cu Ordinul Militar cl. I şi II; Meritul Militar cl. a III-a .Dumitru Abagiu ,a fost avansat in gradul de colonel in mod exceptional la varsta de 40 de ani, fiind cel mai tanar colonel de pompieri de la acea vreme din Romania. De altfel, acesta a fost de doua ori in grad inainte de termen. In anul 1971, colonelul a absolvit Liceul Teoretic Baneasa, din Bucuresti, iar apoi a urmat studiile Scolii de ofiteri activi de pompieri "Nicolae Balcescu", din Sibiu. In 1982, colonelul Dumitru Abagiu s-a inscris la Facultatea de arme intrunite, tancuri si auto, Academia de inalte studii militare, pe care absolvit-o trei ani mai tarziu. In ceea ce priveste cariera militara, in perioada 1975 - 1982, acesta a fost comandant de companie interventie pompieri Bucuresti si Constanta, iar incepand cu 1985, a fost sef de stat major unitate de pompieri Constanta, functie pe care a detinut-o pana in anul 2001. Timp de trei ani, acesta a fost comandant al brigazii de pompieri "Dobrogea", iar din 2004, colonelul Abagiu a ocupat functia de adjunct al inspectorului sef, sef al inspectiei de prevenire, in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea". In anul 2008 a iesit la pensie pentru limită de vârstă.
Avem onoarea să vă salutăm cu deosebit respect, domnule Colonel şi toţi pompierii militari constanteni care vă vor conduce pe ultimul dumneavoastră drum vă vor raporta despre sincerele noastre regrete. Dumnezeu să vă odihnească în pace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.