Ultima ora

Vilă din Constanţa cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare de Casa de licitaţii Artmark


Una dintre cele mai scumpe proprietăţi scoase la vânzare la Artmark este Vila Zottu, sediul "Clubului Aristocratic din Constanţa", care are un preţ de pornire de 800.000 de euro.

 Casa Zottu, denumită după primul ei proprietar - Gheorghe Zottu - se înălţa în perioada 1898-1900, anunţând apariţia altor edificii din împrejurimi: Casa Manisallian (arhitect Ion Berindei) şi mai ales Cazinoul. Construită într-un stil eclectic, cu mici motive rococo, casa are faţada principală spre mare, existând şi o faţadă secundară, cu vedere spre o curte interioară. Caracterul construcţiei este marcat însă de bovindoul prismatic ce îi oferă clădirii şi în prezent un aspect distins, integrându-se excelent în arhitectura zonei. Edificiul avea să fie pentru o perioadă sediul Consulatului Lituaniei din Constanţa (începând cu 1928), pentru ca în anii '30 să intre în posesia Societăţii de Asigurări Steaua Română.
Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă, a scos la vânzare, miercuri, vila de la Predeal a lui Nicolae Ceauşescu, cu un preţ de pornire de 300.000 de euro, dar şi Cula Greceanu, estimată între 400.000 şi 500.000 de euro.
Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă, a fost lansată miercuri seară, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti, de Alexandru Bâldea, managing partner Artmark, Constantin Prisecaru, directorul diviziei, şi Alina Chiciudean, membră a Asociaţiei Arche, fundaţie care dezvoltă proiectul "Monumente uitate".
Sursa text: mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea Constantei Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Jason Morrow. Un produs Blogger.